Hakkımızda

2006 yılında kabuklu yumurta tasnifleme ve paketleme yapmak üzere 8 firmanın ortaklığı ile kurulduk. Değişen tüketici taleplerini, yasal düzenlemeleri ve Avrupa Birliği standartlarını karşılamak amacıyla, 2010 yılında faaliyet alanımızı geliştirerek pastörize sıvı yumurta üretimine başladık.

İşimiz büyüdükçe ve geliştikçe değişmeyen tek şey paylaştığımız değerler ve hedefler. Değerlerimiz, işimizi yaparken bize rehberlik eder, işimize anlam katar ve hedeflerimize nasıl ulaşmak istediğimizi açıklar.

ANAKO Pastörize Sıvı Yumurta Üretimi
ANAKO Pastörize Sıvı Yumurta Bütünü, Pastörize Sıvı Yumurta Sarısı, Pastörize Sıvı Yumurta Beyazı üretimi yapan ülkemizin sektöründe lider kuruluşlarındandır.

Misyonumuz

Sürdürülebilir protein stratejileri odağında, müşterilerimize lezzetli, fonksiyonel ve pratik çözümler sunmak.

Vizyonumuz

İnsan sağlığı ve sürdürülebilir bir dünya için, her öğünde ve her yerde yumurta ürünlerinin kullanımını yaygınlaştırmak.

Sürdürülebilirlik

Şirketimizin hem bugün hem de gelecekteki başarısını garanti etmek için sürdürülebilirliği değer zinciri boyunca süreçlerimize dahil ediyoruz.

Değerlerimiz

Girişimci & Yenilikçi
Sürdürülebilir & Duyarlı
Katılımcı & Sonuç Odaklı

İyi Yönetişim İlkelerimiz

İnsan Odaklı
Şeffaf
Hesap Verilebilir
Katılımcı

Vizyon Misyon Ağacı

Üretim Sürecimiz

Üretimimizi Türkiye’nin en yüksek kapasiteli ve en ileri teknolojiye sahip pastörizasyon ünitesi ile Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştiriyoruz.

KONTROL

Tesisimize ulaşan yumurtalar kontrolden geçer.

KIRIM

Kabuklu yumurtalar el değmeden otomatik olarak gerçekleşen kırım makinesinden geçerek sıvı
yumurtaya dönüşür. İsteğe
göre bütün, sarı ve beyaz
olarak ayrılır.

HAMMADDE TEDARİĞİ

Çevredeki yerel yumurta
üreticilerinden tedarik edilen yumurtalar tesisimize ulaşır.

FİLTRASYON ve HOMOJENiZASYON

Sıvı yumurta filtrasyon
ve homojenizasyon
aşamasından geçer ve
pastörizasyona hazır
hale getirilir.

DOLUM ve PAKETLEME

Pastörizasyon sonrasında
ürünler dolum makinelerine
gönderilir ve paketlenir.

PASTÖRİZASYON

Tamamen kapalı bir
sistemde ürünler
pastörize edilir.

ANALİZLER

Üretimin önemli aşamalarından
alınan örnekler laboratuvarda
fiziksel, kimyasal ve
miktobiyolojik
analizlerden geçer.

SEVKİYAT

Hazır ürünler özel
tasarlanmış soğuk hava depolarında saklanır ve
frigolu araçlarla
sevk edilir.